Over FG De Essentie

Amateurs met passie

Hoe verbeeld je vreugde, verdriet of liefde. Dat is de essentie. Wij realiseren ons dat het moeilijk is, maar met foto’s (beeld) kun je ook communiceren met de buitenwereld. Een aantal leden van de Essentie zoekt hiernaar en dat wordt ook steeds duidelijker in hun werk.

Ieder mens heeft een eigen leefwereld: De één fotografeert een boom en zegt ‘wat een prachtige eik’, voor de ander staat de boom symbool voor iets groters als groei of tijd of verbeeld het een gevoel. Wat betekent het beeld in essentie? Dat is voor iedereen anders en daar gaan wij naar op zoek.

Fotogroep De Essentie verwelkomt actieve leden: enthousiaste hobbyfotografen die het leuk vinden om samen activiteiten te organiseren en te beleven. Het is de bedoeling dat je niet alleen lid wordt om voor jezelf bezig te zijn, maar dat je ook iets inbrengt. Zo kunnen we van elkaar en met elkaar leren. Iedereen heeft andere kwaliteiten en de inzet van alle leden samen bepaalt wat we bereiken met de club.

We doen enthousiast mee aan fotowedstrijden en exposities, en streven ernaar om met de hele club  een representatieve inzending samen te stellen voor deze belangrijke clubactiviteiten. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen meedoet, in plaats van alleen het werk te tonen van enkele leden. Wij hopen en verwachten daarom dat leden zoveel mogelijk aanwezig zijn op de clubavonden, een duidelijke inbreng leveren en meedoen met clubactiviteiten.

Flyer van FG De Essentie kan je hier downloaden: flyer FG De Essentie

Foto: Mara morris